Mijn naam is Marian Weisbeek, ik ben in 1969 geboren in Groningen en woon momenteel met man en 2 kinderen in het overijsselse Olst.
Op de foto zit ik samen met nog twee yogini's in een door ons getekende yantra van het 4e chakra bij een workshop op het yogafestival 2015 op Terschelling.


Na een aantal jaren yogabeoefening en veel vragen gesteld te hebben aan mijn toenmalige lerares, besloot ik zelf de opleiding tot yogadocent te gaan volgen te Bilthoven, het heette toen nog Saswitha Stichting en het is de oudste opleiding van Nederland.

 

Je leert bij deze opleiding een vorm van hatha yoga nl. Saswitha Yoga. Deze vorm gaat uit van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor Saswitha Yoga is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren. Een les Saswitha Yoga bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De klassieke hatha-yoga-asana's voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding op de statische houding. De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling. Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen varieren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Daarnaast in elke les ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.

 

Ik heb de hele opleiding nog niet afgerond, maar wel lesbevoegdheid ontvangen na het 2e basisjaar en diverse modules gevolgd waaronder yoga voor kinderen en yoga voor ouderen. Recentelijk heb ik het specialisatiejaar Chakrapsychologie met goed gevolg afgerond en de module Adem en Ademtherapie. Ook de module adem en pranayama heb ik inmiddels afgerond.

Zoals jullie kunnen lezen: zelf les krijgen is ook erg verrijkend en ik ben dan ook nog niet uitgekeken op de Saswitha opleiding in Bilthoven.

Ik heb bij de Politieacademie te Apeldoorn les gegeven, in Heeten heb ik een groep gehad tot 2018 en kinderyogales gegeven bij mijn zoon op Jenaplanschool de Klimboom in Boskamp.

Sinds augustus 2014 geef ik ook les in Olst.